Heeft u vragen? Bel ons +32 (0) 86 32 21 19
Selecteer uw taal:
Nederlands [Beta] Nederlands [Beta] français français English English

Domaine du Bonsoy

Deze kan ingevuld worden per pagina

Domaine du Bonsoy

Algemene informatie

Volop genieten van de rust en de natuur… Hiervoor is Domaine du Bonsoy de ideale plaats! 

De omgeving van het park is schitterend en prima geschikt voor wandelaars fietsers of fanaten van watersporten. De dichtbijgelegen stadjes Dinant en Givet (Frankrijk) zijn zeker een bezoekje waard.

De bungalows liggen verspreid in groepjes tussen de bomen, sommige zijn geschakeld en andere vrijstaand en beschikken allen over een terras of balkon met tuinmeubelen. De huisjes liggen soms dicht bij een parking, soms wat verder weg en zijn dan bereikbaar met een trap of bospad. Aangezien het park nagenoeg autovrij is kunnen de kinderen heerlijk ravotten in het bos.

Parkvoorzieningen

Zijn ter plaatse beschikbaar :

 • Speelplein

In de omgeving van Domaine du Bonsoy kunnen vele sportactiviteiten uitgeoefend worden zoals de beroemde afvaart van de Lesse, wandelingen, mountainbikeroutes, paardrijden, klimmen, abseilen, quadrijden…

Animatie

Het hele jaar door kan u ook talrijke evenementen uit de omgevende dorpjes bijwonen :

 • Begeleide wandeling in de Maasvallei
 • Nachtmarkten in juli en augustus
 • Nachtcruise met muziek in juli en augustus
 • De zondag van de saxofoon in juli en augustus
 • Dinant Jazz Nights (eind september)
 • Diverse markten en rommelmarkten

 

Kids

Aangezien het park nagenoeg autovrij is kunnen de kinderen heerlijk ravotten in het bos.

Enkele tips voor uitstapjes met kinderen :

 • Het Provinciaal Domein van Chevetogne met 10 speelpleinen, een buitenzwembad en een kinderboerderij.
 • De grotten van Han en het dierenpark.
 • In Dinant, ‘Maison de la Pataphonie’ : maak kennis met allerlei muziekinstrumenten, lukt het je er een mooie melodie mee te maken ? 

Wanneer wilt u verblijven?

Aantal personen

Plattegrond

Download hier de plattegrond

Plattegrond van het park Domaine du Bonsoy

 

Bezienswaardigheden

De Hoge Maasvallei wordt ook nog ‘Vallei van Vestigingen en Kastelen’ genoemd. Ontdek de kastelen van Freyr, Vêves of Spontin, de ruines van Poilvache en Montaigle en natuurlijk ook de citadel van Dinant.

Nog meer te bezoeken : de Grot ‘La Merveilleuse’ in Dinant, de Grotten van Han, de Tuinen van Annevoie, het natuurpark van Furfooz, de railbikes van de Molignée in Falaën.

Voor lekkerbekken : slakkenkwekerij in Warnant, bierbrouwerij du Bocq in Purnode en ‘La Caracole’ in Falmignoul.

 

Streekinfo

Dinant/Rochefort
Dinant, geboorte plaats van Adolphe Sax, ligt midden in het groen in de Maasvallei, op een 20-tal km van de Franse grens. Het stadje wordt gedomineerd door de indrukwekkende citadel die zowel te voet als met een kabelbaan bereikbaar is. De top biedt een groots uitzicht op de 'Parel van de Maas'. Op 5 km ten zuiden van Dinant ligt het Park van Furfooz, waar u kunt wandelen langs voorhistorische spelonken en overblijfselen van een Romeins en Middeleeuws fort. Andere bezienswaardigheden zijn bv: de abdij van Leffe, 'La Merveilleuse', één van de mooiste grotten van België, brouwerij 'Du Bocq' te Purnode (ca 11 km),… Het pretpark Mont-Fat met ondergronds netwerk, rotstuinen en speelplein wordt druk bezocht door gezinnen. Sportievelingen kunnen de Lesse afvaren per kajak, ook een rondvaart op de Maas behoort tot de mogelijkheden. In Rochefort, ontdek je het Archeologisch Park van Malagne, een van de grootse Romeinse villa's van Noord Gallië, de grot van Lorette-Rochefort of het Gravenkasteel, dat een prachtig uitzicht over de oude stad van Rochefort en de Famenne biedt.
 

Hastière

Hastière bevindt zich op slechts 6 km van de Franse grens en vlakbij Dinant, toeristische trekpleister bekend in binnen- en buitenland om haar unieke ligging aan de Maas. Hastière biedt ook een aantal attracties, zoals grotten, een jachtclub (zeillessen). De meest bekende en spectaculaire aktiviteit blijft natuurlijk de beroemde afdaling van de Lesse per kajak of bestuurde boot. De indrukwekkende Maasvallei, wordt geflankeerd door rotspartijen (Freyr), kastelen en prachtig beboste hellingen. 
 

Hour

Hour is een landelijk dorpje op ca 18 km van Dinant en op 5 km van de beroemde afvaart van de Lesse. De omgeving heeft veel te bieden: de grotten van Han en het wildpark, het kasteel van Celles, Dinant in de schitterende Maasvallei met haar citadel, kabelbaan en tochten op de rivier of gewoon om te flaneren.
 

Oignies

De Thiérache, het gebied rond Oignies, is een waar genoegen voor iedereen die houdt van uitgestekte bossen en ongerepte natuur. Wist u dat het centrum van Europa '15 landen) in deze gemeente ligt? De uitlopers van de Ardennen bieden een prachtig schouwspel tijdens de uitgebreide wandelingen en fietstochten. Kenmerkend voor deze streek zijn ook de originele musea en een heuse stoomtrein die het hele zomerseizoen rijdt tussen Treignes en Mariembourg. In de winter zijn hier langlauf en alpineskipisten geopend.
 
 

Route

Sleutel adres :

Domaine du Bonsoy - Grand Route - 5542 Blaimont / Hastière
Voor de GPS : plaats = BLAIMONT - straat = GRAND ROUTE
Tel  : +32 (0)82.64.40.21
Fax : +32 (0)82.64.58.57
Email : bonsoy@ourthe-somme.be

Aanbevolen reisweg:

- Via Brussel : Namen - Luxemburg. De E411 volgen tot Achêne, afrit 20, N 97 richting Philippeville nemen tot de afrit Onhaye. In Onhaye links afslaan richting Hastière. In Hastière links afslaan richting Beauraing (over de brug). Na enkele kilometers vindt u Domaine du Bonsoy op uw linker kant.

- Via Luik: richting Namen (Namur). In Namen E411 volgen richting Arlon/Luxemburg. De E411 volgen tot Achêne, afrit 20, N 97 richting Philippeville nemen tot de afrit Onhaye. In Onhaye links afslaan richting Hastière. In Hastière links afslaan richting Beauraing (over de brug). Na enkele kilometers vindt u Domaine du Bonsoy op uw linker kant.De sleutel van uw huisje kan u afhalen op de receptie van het park.

Locatie van ons park

Niet vergeten

Denk eraan voordat u vertrekt ! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien ?

 • Reisdocumenten : paspoort, voucher, reisroute…
 • Het nodige om kosten ter plaatse te voldoen. In dit vakantiepark kan u cash, met maestro, met bancontact of met VISA/Mastercard betalen.
 • Lakens (indien u deze niet besteld heeft)
 • Bad en keukenlinnen
 • Wc-papier
 • Goede wandelschoenen
 • Een slee mocht er sneeuw liggen
 • Zaklamp (in geval van late aankomst)
 • IBAN en BIC codes voor nederlanders